Κλείνουν όλα στο Λονδίνο – Τέλος εστιατόρια, παμπ και συνωστισμός

8 mins read

Το Λονδίνο αναβαθμίζεται από την ζώνη περιορισμών 2, στη ζώνη 3. Αυτό σημαίνει ότι κλείνουν παμπ, εστιατόρια και περιορίζονται οι συγκεντρώσεις ατόμων.

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χανκοκ. Οι νέοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες.

Ήδη, βουλευτές και επιχειρήσεις αντιδρούν με την απόφαση, προειδοποιώντας ότι θα καταστρέψει το εμπόριο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπως και τις παμπ, τα εστιατόρια και τους πολιτιστικούς χώρους, ενώ οι καταναλωτές από τη ζώνη κατηγορίας 2 θα απαγορεύεται να ψωνίζουν σε μεγάλα καταστήματα, όπως αυτά που βρίσκονται στην Oxford Street.

«Λουκέτο» θα βάλουν επίσης και τα θέατρα του West End, μετά τις αυριανές παραστάσεις τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει εκθετική έκρηξη των κρουσμάτων σε δήμους του Λονδίνου και μάλιστα σε ορισμένες από τις σημαντικότερες περιοχές μετακινήσεων, όπως το Hertfordshire και το Essex, οι οποίες επίσης θα περάσουν στην κλίμακα 3.

Ο Ματ Χάνκοκ θα ενημερώσει τους βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις το μεσημέρι, έχοντας με τη δήλωσή του προαναγγείλει επί της ουσίας σε περισσότερα μέτρα στο Λονδίνο για να αναχαιτίσει την πανδημία. Στη συνέχεια θα ηγηθεί συνέντευξης τύπου.

Facebook Comments