ΑρχικήΚόσμοςΚορωνοϊός: Κλείνει η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ

Κορωνοϊός: Κλείνει η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ

Εκκλησιαστικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ θα κλείσει για «προληπτικούς λόγους».

Μετά τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού Covid-19 στον τομέα αυτόν της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης, οι παλαιστινιακές αρχές απαγόρευσαν στα ξενοδοχεία της Δυτικής Οχθης να υποδέχονται ξένους τουρίστες.

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση ισχύει για δύο εβδομάδες και θα εφαρμοσθεί από αύριο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε «Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», ενώ ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας κάλεσε τις εκκλησίες και τα τεμένη, μεταξύ άλλων, να κλείσουν για τον φόβο διάδοσης του νέου ιού τύπου κορώνα.

Χαρακτηριστικά ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος είπε ότι «Αν δεν γίνει σήμερα (το κλείσιμο), θα γίνει αύριο», εξηγώντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με τις παλαιστινιακές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βασιλική της Γεννήσεως παρέμεινε ανοικτή σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι Έλληνες τουρίστες είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο της Βηθλεέμ όπου εντοπίσθηκαν ύποπτα κρούσματα

Νωρίτερα, ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας είχε κάνει λόγο για την εμφάνιση ύποπτων κρουσμάτων σε ξενοδοχείο της περιοχής της Βηθλεέμ, των πρώτων στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι Έλληνες τουρίστες είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο αυτό στο τέλος του Φεβρουαρίου και δύο από αυτούς ανακάλυψαν αργότερα ότι έχουν προσβληθεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμάντ Σαχάντεχ, παλαιστίνιος αξιωματούχος του τομέα Υγείας στον νότιο τομέα της Δυτικής Οχθης.

Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο αξιωματούχο, τέσσερα ύποπτα κρούσματα εντοπίσθηκαν μεταξύ των μελών του προσωπικού του ξενοδοχείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ