ΑρχικήΚόσμοςΚορυφώνονται οι συγκρούσεις Ερντογάν-Άσαντ - Δεκάδες νεκροί στην Ιντλίμπ

Κορυφώνονται οι συγκρούσεις Ερντογάν-Άσαντ – Δεκάδες νεκροί στην Ιντλίμπ

Κορυφώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Άσαν και των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, οβίδες πλήττουν εργοστάσια φυσικού αερίου ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην επαρχία Ιντλίμπ με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τους δεκάδες νεκρούς.

Στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας αλλά και της Συρίας σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις χθες Δευτέρα στην επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι πέντε Τούρκοι στρατιώτες και τρία στελέχη του πολιτικού προσωπικού του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν και άλλα εννέα τραυματίστηκαν εξαιτίας βολών του πυροβολικού των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη συριακή επικράτεια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αρχικά έκανε λόγο για 30-25 νεκρούς Σύρους στρατιωτικούς ενώ ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Αμύνης περί «εξουδετέρωσης» 76 σύρων στρατιωτικών. Ωστόσο, η συριακή πλευρά δεν επιβεβαίωσε ότι υπέστη απώλειες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την άλλη έκανε λόγο για 13 νεκρούς στις τάξεις των συριακών δυνάμεων από τουρκικά πυρά — οκτώ στην Ιντλίμπ, τρεις στη Λαττάκεια, δύο στη Χάμα.