Κυριακίδου για εμβόλια και εμβολιασμούς: «Η κατάσταση θα βελτιωθεί βήμα-βήμα»

9 mins read

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, τόνισε σε δηλώσεις της ότι η κατάσταση όσον αφορά στα εμβόλια και τους ρυθμούς εμβολιασμού θα βελτιωθεί βήμα-βήμα.
«Κατανοώ ότι όλοι βλέπουν τώρα τον ρυθμό του εμβολιασμού. To κώλυμα αυτή τη στιγμή δεν είναι ο αριθμός παραγγελιών, αλλά η παγκόσμια έλλειψη παραγωγικής ικανότητας. Αυτό ισχύει επίσης για την Pfizer/BioNTech. Η ΕΕ χρηματοδότησε την Pfizer/BioNTech από νωρίς με 100 εκατ. ευρώ για να αυξήσει τις τρέχουσες παραγωγικές ικανότητες και έλαβε δέσμευση για συνολικά 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου», σημείωσε.
Η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε ότι «η κατάσταση θα βελτιωθεί βήμα-βήμα», επισημαίνοντας ότι «διαπραγματευόμαστε για επιπλέον εμβόλια από την Pfizer/BioNTech». 
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «άλλοι παρασκευαστές με τους οποίους έχουμε συμβόλαια βρίσκονται κοντά στην έγκριση της ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το φθινόπωρο του 2020 κανείς δεν θα μπορούσε να πει με βεβαιότητα ποιο εμβόλιο θα ήταν επιτυχές, η ΕΕ τα πάει πολύ καλά με την επιλογή των εμβολίων».
H Ευρωπαία επίτροπος σημείωσε ότι «εάν όλες οι προετοιμασίες φτάσουν μέχρι την έγκριση, η Ευρώπη θα διαθέτει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τα 450 εκατομμύρια Ευρωπαίων και τους γείτονές τους».
«Μπορούμε να βγούμε από αυτήν την κρίση ταχύτερα μαζί» τόνισε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Facebook Comments