ΗΠΑ: Στο χειρουργείο ο Σαλμάν Ράσντι μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε

12 mins read

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο διάσημος συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα σήμερα την ώρα που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ο Ρούσντι βρίσκεται στο χειρουργείο, επικαλούμενο εκπρόσωπο του 75χρονου συγγραφέα.

Ένας άνδρας όρμησε στη σκηνή την ώρα που ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία για την καλλιτεχνική ελευθερία και μαχαίρωσε στον λαιμό τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό και συνελήφθη.

Ο Σαλμάν Ρούσντι διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο

Τι προηγήθηκε

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο συγγραφέας, Σάλμαν Ράσντι, κατά την ώρα της ομιλίας του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν πως είδαν έναν άνδρα να τρέχει και είτε να γρονθοκοπεί είτε να μαχαιρώνει τον κ. Rushdie, ο οποίος έπεσε στο έδαφος.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και τρέχουν στη σκηνή για να δουν πώς είναι το θύμα.

Ο δράστης φαίνεται πως έχει συλληφθεί από τις Αρχές, ενώ δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του τραυματία.

Ο συγγραφέας, να σημειωθεί, δέχεται απειλές για τη ζωή του εδώ και χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι». Το βιβλίο έχει απαγορευτεί στο Ιράν από το 1988 και είναι πολλοί οι μουσουλμάνοι που το θεωρούν βλάσφημο.

Ο Ιρανός Ανώτατος Ηγέτης έχει εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα, ζητώντας τον θάνατό του, ενώ υπάρχει επικήρυξη τριών εκατομμυρίων δολαρίων για τη δολοφονία του.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει αποστάσεις από το σχετικό διάταγμα, αλλά δεν κρύβει τα αρνητικά συναισθήματα κατά του λογοτέχνη.

Ο ίδιος ο συγγραφέας δεν φαινόταν να ανησυχεί για την αμοιβή που διδόταν για τη δολοφονία του, επισημαίνοντας πως δεν ενδιαφέρεται κανείς. 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα