Μαδούρο: «Φτιάξαμε φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό»

14 mins read

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε, με διάγγελμα του, ότι η χώρα του βρήκε μία 100% αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό.  

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας το Ινστιτούτο Ερευνών της χώρας βρήκε 100% αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό χωρίς παρενέργειες και πως χάρη σε αυτή την ανακάλυψη ανοίγει ο δρόμος και για την θεραπεία κι άλλων ανίατων ασθενειών

Ο Πρόεδρος Νικολά Μαδούρο είπε ότι οι επιστήμονες της Βενεζουέλας έχουν απομονώσει ένα μόριο που αναστέλλει τον ιό Covid-19 και θα ζητήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αξιολογήσει την πιθανή χρήση του σε παγκόσμια κλίμακα.

Η υπουργός Υγείας και Τεχνολογίας της Βενεζουέλας, Γκαμπριέλα Χιμένεζ, τόνισε ότι το απομονωμένο μόριο DR-10 είναι ένα παράγωγο του ουρσολικού οξέος, το οποίο «in vitro (σε συνθήκες εργαστηρίου) επιτυγχάνει 100% αναστολή της αντιγραφής του ιού».

Το δραστικό συστατικό είναι ένα παράγωγο από φυτό και μη τοξικό για τον άνθρωπο, δήλωσε ο πρόεδρος, στην κρατική τηλεόραση την Κυριακή. Έξι μήνες έρευνας στο επιστημονικό ινστιτούτο IVIC που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση οδήγησε στην ανακάλυψη. «Η ουσία θα παραχθεί μαζικά και θα παραδοθεί παγκοσμίως για τη θεραπεία του Covid-19», σύμφωνα με τον Μαδούρο.

Το ουρσολικό οξύ πωλείται στις ΗΠΑ ως συμπλήρωμα διατροφής με φημισμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ο ΠΟΥ έχει ανακοινώσει πως αυτόν τον μήνα δοκιμάζει αρκετά πιθανά φάρμακα για το κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο, αλλά σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές του, έχουν δείξει ελάχιστα ή καθόλου αποτελέσματα σε 11.000 ασθενείς από 30 χώρες. Μεταξύ αυτών είναι το φάρμακο remdesivir, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία FDA την περασμένη εβδομάδα ως φάρμακο για το κορωνοϊό στις ΗΠΑ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Ο Ν. Μαδούρο ανέφερε επίσης ότι η Βενεζουέλα κατάφερε να σταματήσει την εξάπλωση των λοιμώξεων, ανταλλάσσοντας περιόδους καραντίνας επτά ημερών και περιόδους επτά ημερών χωρίς, χρησιμοποιώντας προστατευτικές μάσκες και πρωτόκολλα υγιεινής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 89.565 μολύνσεις από τον κορωνοϊό στη χώρα και 773 ασθενείς πέθαναν από τον ιό.

https://youtu.be/9kC3h3sNvtU

Facebook Comments