Μαγεύουν χορεύοντας εκείνος με ένα πόδι κι εκείνη με ένα χέρι! (video)

13 mins read

Στο διαγωνισμό χορού που διεξήγαγε το κινεζικό κανάλι CCTV ξεπήδησαν νέα λαμπερά αστέρια τη βραδιά εκείνη. 

Το ζευγάρι των χορευτών με το συμβολικό όνομα «Χέρι-Χέρι» αποτελούταν από χορευτές με αναπηρία, τον Zhai Xiaowei και τη Ma Li, ξεσήκωσαν και ενέπνευσαν το κοινό που παρακολουθούσε κατενθουσιασμένο το χορευτικό δίδυμο να εκτελεί τις φιγούρες με περίσσιο ταλέντο και αφοσίωση, χορεύοντας το τραγούδι Holding Hands: A parting with love.

Για πρώτη φόρα μετά από χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού αυτού συμμετείχαν χορευτές με αναπηρία. Και οι δύο χορευτές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είχαν χάσει τα άκρα τους σε τροχαίο ατύχημα. Η Ma Li έχει χάσει το δεξί της χέρι ενώ ο Zhai Xiaowei το αριστερό του πόδι.

Ο χορός τους, τη λαμπερή εκείνη βραδιά, ήταν ένα μάθημα ζωής για όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά το διαγωνισμό αυτό. Οι δύο χορευτές με το πάθος και την ικανότητα τους απέδειξαν πως μπορούν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τις απογοητεύσεις της ζωής και να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις όμορφες στιγμές της όπως είναι η  ευτυχία και φυσικά…η αγάπη για τη ζωή.

Ο Zhang Jigang, ένας από τους κριτές του διαγωνισμού δήλωσε: «Δεν το περίμενα! ‘Ήταν τόσο λαμπερός  ο χορός αυτού του ζευγαριού! Δεν αναφέρομαι στις φιγούρες και στις κινήσεις που ένωναν τα χέρια τους αλλά αναφέρομαι στη φροντίδα, στην υποστήριξη και στη βοήθεια από καρδιάς  που παρείχαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του χορού.»

Η ερμηνεία του ζευγαριού ήταν συνταρακτική καθώς μόνο με τη γλώσσα του σώματος  «μιλούσαν» στην καρδιά του θεατή. Πίσω όμως από την εκπληκτική τους απόδοση κρύβεται μια πολύ βαθιά αφοσίωση.

Ο χορευτής Zhai Xiaowei δήλωσε: « Είμαστε άτομα με αναπηρία όμως χορεύουμε με την καρδιά και την ψυχή μας.»

Η χορεύτρια Ma Li δήλωσε:  «Είναι η δύναμη της αγάπης και η δύναμη να ενώσουμε τα χέρια  που μας κάνουν να επιμένουμε σε αυτό που κάνουμε.»

Ο Zhao Limin, χορογράφος του ζευγαριού «Χέρι-χέρι» δήλωσε: «Ο χορός αυτός είναι γεμάτος από καλλιτεχνική ομορφιά, έκαναν πραγματικά τεράστιες προσπάθειες για να επιτύχουν το στόχο τους.»

Facebook Comments