Μαριούπολη: Το καταφύγιο άντεξε – Απεγκλωβίζονται επιζώντες από τα συντρίμμια

9 mins read

Αξιωματούχος από το γραφείο του δημάρχου της Μαριούπολης είπε σήμερα ότι οι αρχές της πόλης δεν έχουν ακόμη απολογισμό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις ίδιες, ενός θεάτρου στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη, αλλά πρόσθεσε ότι το “καταφύγιο άντεξε” και ότι υπάρχουν επιζώντες.


Στο θέατρο είχαν καταφύγει πάνω από χίλιοι άνθρωποι.


Η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, ειδικευμένη στις δορυφορικές εικόνες, έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία του Δραματικού Θεάτρου που τραβήχτηκε τη Δευτέρα, κατ’ αυτήν. Στο στιγμιότυπο αυτό, διακρίνεται η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στη ρωσική γλώσσα, μπροστά και πίσω από το κτίριο.


Ο δήμος της Μαριούπολης δημοσιοποίησε από τη δική του πλευρά στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφία που δείχνει το κεντρικό τμήμα του θεάτρου εντελώς κατεστραμμένο, με μια λευκή στήλη καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε χθες ότι πραγματοποίησε αεροπορικό πλήγμα με στόχο το θέατρο στη Μαριούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε “ψέμα” τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία βομβάρδισε το θέατρο.

Επανέλαβε τις διαψεύσεις του Κρεμλίνου ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχοποιούν περιοχές αμάχων από τις 24 Φεβρουαρίου που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

 

Facebook Comments