Με συμπτώματα κορωνοϊού η Γκρέτα Τούνμπεργκ – Τι δήλωσε για τον ακτιβισμό εν μέσω πανδημίας

13 mins read

Πιθανό να είναι φορέας κορωνοϊού τόσο η Γκρέτα Τούνμπεργκ όσο και ο πατέρας καθώς μετά από μια σειρά ταξιδιών τους οι δυο τους εμφάνισαν συμπτώματα, έτσι βρίσκονται και οι δύο σε καραντίνα.

Τα συμπτώματα σε πατέρα και κόρη άρχισαν να εμφανίζονται ύστερα από σειρά ταξιδιών στην Ευρώπη, προτού επιβληθούν τα έκτακτα μέτρα.

Η 17χρονη ακτιβίστρια εκτιμά ότι οι ταχείες και ευρείας κλίμακας οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές, που εφαρμόζονται σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού, δείχνουν ότι είναι επίσης δυνατή η ταχεία δράση που χρειάζεται για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Αξιωματούχοι σε ολόκληρο τον κόσμο απάντησαν στην επιδημία της νόσου Covid-19 κλείνοντας επιχειρήσεις, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις και τα ταξίδια και προτείνοντας ευρείας κλίμακας οικονομικά μέτρα για τη διάσωση οικονομιών.

«Ο κορωνοϊός είναι ένα τρομακτικό γεγονός… δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα βγούμε από αυτό» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε διαδικτυακά στο Thomson Reuters Foundation. «Όμως, δείχνει επίσης κι ένα πράγμα: Ότι μόλις βρεθούμε σε μια κρίση, μπορούμε να ενεργήσουμε για να κάνουμε κάτι σύντομα, να δράσουμε ταχέως» σημείωσε η 17χρονη.

«Αν και ο τρόπος με τον οποίο ενεργήσαμε σε αυτήν την κρίση πρέπει να είναι διαφορετικός, μπορούμε να δράσουμε γρήγορα και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας αντιμετωπίζοντας μια κρίση ως κρίση» υπογράμμιση η νεαρή ακτιβίστρια, που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να κατέβουν στους δρόμους για την προστασία του πλανήτη.

Σε σχέση και με την κλιματική αλλαγή «αυτό που λέμε σε όλους να κάνουν είναι να ακούτε τους ειδικούς και να ακούτε τους επιστήμονες και αυτό πρέπει να κάνουμε και σε αυτήν την περίπτωση. Η κρίση με τον κορωνοϊό «δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον ακτιβισμό», συμπλήρωσε.

«Μπορούμε να το κάνουμε διαδικτυακά, από το σπίτι μας. Απλά, πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και να βρούμε νέους τρόπους», σημείωσε.

Facebook Comments