Μεγάλο φάουλ από τη σύμβουλο του Μπορέλ! Υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις

8 mins read

Η ειδική σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις Νάταλι Τότσι έκανε retweet σε μια ανάρτηση δημοσιογράφου του EUοbserver, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει «κάποιο δίκιο» στην ανατολική Μεσόγειο.
retweet
Συγκεκριμένα ανήρτησε έναν χάρτη της ανατολικής Μεσογείου με τις θαλάσσιες ζώνες προκαλώντας την οργή αρκετών Ελλήνων και απαντώντας σε αυτήν σχολίασε πως «τα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι λίγο εκτός αναλογίας  σε σύγκριση με τα τουρκικά», για να προσθέσει «Δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν έχει δίκιο, νομικά. Απλώς λέω ότι αυτή η θαλάσσια διαίρεση φαίνεται λίγο άδικη για την Τουρκία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει την Τουρκία

Πριν δύο μέρες, η Ιταλίδα Νάταλι Τότσι πήρε ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία και κάλεσε μάλιστα αμφότερες να «αφήσουν τις μαξιμαλιστικές πολιτικές».
Στην ανάρτησή της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο δεν είναι καινούργια. Είναι μια παλιά σύγκρουση για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εφόσον η Ελλάδα και η Τουρκία αφήσουν στην άκρη τις μαξιμαλιστικές πολιτικές και ανακαλύψουν εκ νέου τη διπλωματία των σεισμών, στο πνεύμα του 1999».

Facebook Comments