ΑρχικήΚόσμοςΜενέντεζ: Ο Τύπος στην Τουρκία δεν έκρυψε τη χαρά του για τις...

Μενέντεζ: Ο Τύπος στην Τουρκία δεν έκρυψε τη χαρά του για τις κατηγορίες σε βάρος του γερουσιαστή

Δεν έχουν τέλος οι πανηγυρισμοί στον Τύπο στη γειτονική Τουρκία για την παραπομπή Μενέντεζ και την  αποχώρησή του από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων εξαιτίας των νέων δικαστικών περιπετειών.

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών που εκπροσωπεί το Νιού Τζέρσεϊ και η σύζυγός του Ναντίν Αρσλάνιαν Μενέντεζ, κατηγορούνται ότι έλαβαν δωροδοκίες που περιλάμβαναν μετρητά, ράβδους χρυσού, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μενέντεζ: Γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με το ελληνικό και το αρμενικό λόμπι

Στην Τουρκία, η είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση και χαμόγελα. Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, μεταδίδοντας την εξέλιξη υποστήριξε ότι “ο Μενέντεζ είναι γνωστός για τη στάση του κατά της Τουρκίας και για τους στενούς δεσμούς του με τα ελληνικά και αρμενικά λόμπι“.

Η Hurriyet 

Η εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Ψυχρολουσία για τον Μενέντεζ ο οποίος είναι γνωστός για τη ρητορική του κατά της Τουρκίας! Απέρριψε τις εκκλήσεις για παραίτηση, απομακρύνθηκε προσωρινά”.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη στάση Μενέντεζ για την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων σημειώνοντας ότι έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε τη φράση “Γενοκτονία των Αρμενίων” για πρώτη φορά πέρσι.

Η Hurriyet αναφέρει επίσης ότι “ο Μενέντεζ, το 2016, απέστειλε επιστολή στον τότε Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία ενεργούσε επιθετικά κατά της Ελλάδας και της Κύπρου και ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω της παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Και προσθέτει ότι “το 2020, έξι Γερουσιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Μενέντεζ, κατέθεσαν πρόταση με την οποία ζητούσαν να δημοσιοποιηθούν πληροφορίες σχετικά με καταγγελίες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Τουρκία από την Άγκυρα”.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος Ρεγκίπ Σοϊλού, ανταποκριτής τουρκικών ΜΜΕ στην Ουάσινγκτον, τον χαρακτήρισε “λομπίστα των Ελλήνων και των Αρμενίων”.

 


Ο καθηγητής του Brooklyn College Λουίς Φίσμαν, ο οποίος μελετά τη σύγχρονη Τουρκία, σχολίασε με ανάρτησή του: “Είμαι βέβαιος ότι το τουρκικό κατεστημένο θα χαρεί με την είδηση της παραπομπής του γερουσιαστή Μενέντεζ για δωροδοκίες από την Αίγυπτο”.

“Ενας από τους πιο ένθερμους μεγάλους αντιπάλους της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον”

 

 

Πηγή www.thetoc.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ