ΑρχικήΚόσμος«Μην μου γυρνάς την πλάτη»- Viral το βίντεο με την απαξίωση του...

«Μην μου γυρνάς την πλάτη»- Viral το βίντεο με την απαξίωση του Πούτιν προς τον Σοϊγκού

Τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο Vishnevsky της Μόσχας, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Σκοπός την επίσκεψης ήταν να απονείμει μετάλλια σε στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί κατά την εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Μια στιγμή όμως, μάλλον ενδεικτική της συνολικής απογοήτευσης στη Ρωσία για τον στρατό της χώρας και τις επιδόσεις του, ή την έλλειψή του, στην Ουκρανία, έχει γίνει viral με 500 χιλιάδες προβολές: ο Πούτιν να γυρνάει την πλάτη στον Σοϊγκού.


Ειδικότερα, στην επίσκεψη βρίσκονταν κάμερες που κατέγραφαν την εκδήλωση. Στο νοσοκομείο ο Σοϊγκού τοποθετήθηκε στο πλάι των στρατιωτών, ενώ ο Πούτιν έδωσε τα χέρια με καθέναν από τους στρατιώτες.

Με τα στρατεύματα να φαίνεται ότι φέρουν τραυματισμούς, ο Πούτιν χαιρέτησε την ομάδα, αλλά μόνο ένας στρατιώτης στάθηκε για να χαιρετήσει τον αρχιστράτηγό του.

Η απαξίωση του Ρώσου υπουργού δεν σταμάτησε όμως εκεί. Αφού χαιρέτησε τους στρατιώτες, ο Πούτιν επέστρεψε στο πλευρό του Σοϊγκού, ο οποίος κινήθηκε προς τον Ρώσο πρόεδρο για να πει κάτι. Ωστόσο, ενώ ο Πούτιν τον είδε, του γύρισε γρήγορα την πλάτη, αφήνοντας τον υπουργό Άμυνας να αντιδρά αμήχανα όταν βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με την πλάτη του ηγέτη του.

Σημειώνεται ότι όταν ο Πούτιν έγινε πρόεδρος το 2000, ο Σοϊγκού ήταν μια από τις λίγες προσωπικότητες που ανήκαν στον στενό του κύκλου και δεν καταγόταν από την Αγία Πετρούπολη από την πατρίδα του προέδρου ούτε υπηρετούσε στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας. Έχει γεννηθεί σε μια μικρή πόλη κοντά στα μογγολικά σύνορα.

Εξέχουσα προσωπικότητα στη ρωσική πολιτική μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο Σοϊγκού έγινε υπουργός Έκτακτης Ανάγκης τη δεκαετία του 1990, θέση που κράτησε μέχρι το 2012. Στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός Άμυνας, αν και παρά τα μετάλλια που φοράει, δεν είχε στρατιωτική εμπειρία.

Θεωρείται από τους στενούς συμμάχους του Πούτιν, και έχουμε δει πολλές φορές τους δύο άνδρες να κάνουν μαζί διακοπές. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχει ταρχθεί η σχέση τους, ο Σοϊγκού έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις στη Ρωσία για τη διαχείριση του πολέμου στην Ουκρανία.