ΑρχικήΚόσμοςΜήνυμα Ερντογάν: «Θα δείξουμε στους τρομοκράτες ότι μπορούμε να τους αφανίσουμε -...

Μήνυμα Ερντογάν: «Θα δείξουμε στους τρομοκράτες ότι μπορούμε να τους αφανίσουμε – Θα ενταθούν οι επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ»

Η Τουρκία θα συνεχίσει να εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών του PKK στη Συρία και στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, «έχουμε ήδη εντείνει τις αεροπορικές επιχειρήσεις μας και θα συνεχίσουμε. Θα δείξουμε στους τρομοκράτες ότι μπορούμε να τους αφανίσουμε σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή».

«Καταστράφηκαν 192 στόχοι και σκοτώθηκαν 162 τρομοκράτες, μέλη του PKK και του συμμαχικού του YPG, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης των βομβαρδισμών σε Συρία και Ιράκ».

Η Τουρκία ξεκίνησε να εξαπολύει σειρά βομβαρδισμών από την 1η Οκτωβρίου σε αντίποινα για επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην Άγκυρα. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τη Δευτέρα το βράδυ ότι η Τουρκία ολοκλήρωσε «με επιτυχία την πρώτη φάση» της εκστρατείας της βομβαρδισμών και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να διεξαγάγει επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ.

Επίσης είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα, το οποίο επανέλαβε χθες Τρίτη, ότι 192 στόχοι καταστράφηκαν και 162 τρομοκράτες, μέλη του PKK και του συμμαχικού του YPG, σκοτώθηκαν.

Το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) είναι κουρδική οργάνωση ενταγμένη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ