Μοιρολάτρες και οικονομικούς δολοφόνους «βλέπει» ο Ερντογάν: «Θεού θέλοντος θα φτιάξει η οικονομία»

7 mins read

Νέος κύκλος πιέσεων ξεκίνησε για την τουρκική λίρα, αφού η ισοτιμία με το δολάριο υποχώρησε ξανά στο ναδίρ της περασμένης εβδομάδας και τα 7,8-7,85 σεντ ανά λίρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε μεταξύ άλλων, ότι δεν θα υποστηρίξει ποτέ αύξηση επιτοκίων ούτε θα συνθηκολογήσει σε αυτό το θέμα. “Ποτέ δεν υποστήριξα την αύξηση των επιτοκίων, δεν θα το κάνω, και δεν θα συμβιβαστώ ποτέ σε αυτό το θέμα. Τα προβλήματα της ακρίβειας δεν οφείλονται στην συναλλαγματική ισοτιμία και θα επιλυθούν με επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγή Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς τους στόχους μας ανεξάρτητα από τους μοιρολάτρες, οικονομολόγους και οικονομικούς δολοφόνους”.

«Θα δείτε, θεού θέλοντος, πόσο θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός πριν τις εκλογές. Τα λόμπι των επιτοκίων έχουν εξοργιστεί», φέρεται να δήλωσε.

Κατά τον Ερντογάν, η νέα βουτιά της αξίας της τουρκικής λίρας που απειλεί την τουρκική οικονομία, δεν σχετίζεται με τις οικονομικές θεωρίες, ενώ θεωρεί πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη σε επενδύσεις, κυρίως μέσω των κρατικών τραπεζών.

 

Facebook Comments