ΑρχικήΚόσμοςΜπαράζ επιθέσεων σε Γερμανούς πολιτικούς- Τελευταίο θύμα η πρώην δήμαρχος Βερολίνου- Τη...

Μπαράζ επιθέσεων σε Γερμανούς πολιτικούς- Τελευταίο θύμα η πρώην δήμαρχος Βερολίνου- Τη χτύπησαν με βαρύ αντικείμενο

Η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης Φραντσίσκα Γκίφαϊ έγινε το τελευταίο θύμα σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον Γερμανών πολιτικών. 

Ένας άνδρας την χτύπησε από πίσω με ένα βαρύ αντικείμενο μέσα σε τοπική βιβλιοθήκη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Γκίφαϊ, υπουργός Οικονομίας της τοπικής κυβέρνησης και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένας άνδρας την χτύπησε στο κεφάλι και τον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό και μετά τράπηκε σε φυγή. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η Γκίφαϊ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για λίγη ώρα για να αντιμετωπιστεί ο πόνος.

Το περιστατικό ακολουθεί τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία των πολιτικών στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά λεκτικών και σωματικών επιθέσεων με θύματα υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Προβεβλημένα μέλη των Πρασίνων, του κόμματος που συμμετέχει στον συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έχουν επίσης βρεθεί αντιμέτωπα με οργισμένες διαδηλώσεις αυτή τη χρονιά κατά την οποία η Γερμανία διεξάγει μια σειρά από τοπικές εκλογές με φόντο την αυξανόμενη στήριξη προς την ακροδεξιά.

Την περασμένη Παρασκευή, ένας κύριος υποψήφιος στις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου μήνα τραυματίστηκε σοβαρά όταν έβαζε αφίσες στη Δρέσδη.

Ο Matthias Ecke, 41 ετών, χρειάστηκε να χειρουργηθεί αφού δέχθηκε επίθεση από τέσσερα άτομα. Τέσσερις έφηβοι βρίσκονται υπό έρευνα και τουλάχιστον ένας έχει συνδεθεί με την ακροδεξιά.

Ένας εργαζόμενος στην εκστρατεία των Πρασίνων στην πόλη ξυλοκοπήθηκε και κλωτσήθηκε λίγες στιγμές νωρίτερα.

Επίσης, μια γυναίκα πολιτικός των Πρασίνων στη Δρέσδη δέχτηκε επίσης επίθεση από δύο άτομα ενώ ανάρτησε αφίσες το απόγευμα της Τρίτης.

Η Yvonne Mosler έσπρωξαν και την έφτυσαν ενώ ήταν έξω για γυρίσματα με τηλεοπτικό συνεργείο.

Η αστυνομία της Δρέσδης είπε ότι οι δύο ύποπτοι ήταν μέρος μιας ομάδας που χαιρετούσε τον Χίτλερ όταν άρχισε να αναρτά προεκλογικές αφίσες.

Οι συνάδελφοι αντέδρασαν σοκαρισμένοι στην επίθεση κατά της Franziska Giffey, γερουσιαστή του Βερολίνου αρμόδια για την οικονομία. Η κα Γκίφι υπηρέτησε στην τελευταία ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ως υπουργός για τις γυναίκες και τις οικογένειες πριν γίνει δήμαρχος του Βερολίνου το 2021.

Η συνάδελφος της κεντροαριστεράς γερουσιαστής του Βερολίνου Ίρις Σπράνγκερ καταδίκασε το κύμα επιθέσεων εναντίον όλων των πολιτικών και των εργαζομένων στην εκστρατεία «όλοι τους είναι αφοσιωμένοι σε μια ισχυρή δημοκρατία».