Μπαράζ παραιτήσεων στην Αυστρία – Παραιτείται και ο νέος Καγκελάριος

8 mins read

Μπαράζ παραιτήσεων στην Αυστρία, καθώς μετά τον πρώην καγκελάριο της, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί και ο νέος καγκελάριος, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ο Κούρτς αποχώρησε τον Οκτώβριο από την Καγκελαρία μετά το ξεκίνημα της έρευνας προς το πρόσωπό του για διαφθορά, ωστόσο είχε παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αντικαταστάθηκε στην καγκελαρία από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό του συνεργάτη Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Στα μέσα του Νοεμβρίου, το αυστριακό κοινοβούλιο ήρε την βουλευτική του ασυλία. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς αρνείται τις κατηγορίες.

Το σκάνδαλο ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών και άλλα κυβερνητικά γραφεία κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων ανάμεσα στο 2016 και το 2018. Στόχος ήταν η χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και εγκωμιαστική κάλυψη του Σεμπάστιαν Κουρτς στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Österreich.

Ο Κουρτς ήταν ο νεότερος πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε την καγκελαρία στα 31 του χρόνια. Ο κυβερνητικός συνασπισμός με την άκρα δεξιά κατέρρευσε το 2019 όταν ο εταίρος του βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα