ΑρχικήΚόσμοςΟ Μπιλ Γκέιτς ακύρωσε τις διακοπές του λόγω της Όμικρον - «Το...

Ο Μπιλ Γκέιτς ακύρωσε τις διακοπές του λόγω της Όμικρον – «Το κύμα θα διαρκέσει τρεις μήνες»

«Φρένο» στα σχέδια του βάζει ο Μπιλ Γκέιτς, ενόψει Χριστουγέννων καθώς εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον «πιθανότατα να βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ανακοίνωσε μάλιστα, ότι ακύρωσε τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του λόγω του νέου κύματος της πανδημίας το οποίο βρίσκεται προ των πυλών.

Πιο αναλυτικά, ο Μπιλ Γκέιτς, το ίδρυμα του οποίου καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την καταπολέμηση της Covid-19, έγραψε στο Twitter: «Ξέρω ότι είναι απογοητευτικό να κάνουμε και φέτος Χριστούγεννα με Covid. Όμως, τα πράγματα δεν θα είναι έτσι για πάντα. Κάποτε η πανδημία θα τελειώσει και όσο καλύτερα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει αυτή η ώρα».

Ο δισεκατομμυριούχος εκτίμησε μάλιστα, ότι το τρέχον κύμα της πανδημίας θα έχει τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του νέου έτους, επειδή η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι δύσκολοι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022» υποστήριξε ο Γκέιτς, σύμφωνα με το mint, προβλέποντας εάν η Όμικρον συνεχιστεί να εξαπλώνεται με αυτόν το ρυθμό, σύντομα, η νέα μετάλλαξη της Covid-19 θα εντοπίζεται «σε κάθε χώρα του κόσμου».

«Στο μεταξύ ωστόσο, όλοι πρέπει να προσέχουμε ο ένας τον άλλον, ειδικά οι πιο ευάλωτοι, είτε ζουν στο δρόμο είτε σε άλλη χώρα. Για αυτό, να φοράτε μάσκες, να αποφεύγετε μεγάλες συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και κυρίως, εμβολιαστείτε» τονίζει.