Μπιλιράκης προς NY Times: «Μη γίνεστε κέντρο διανομής των απόψεων της Τουρκίας»

7 mins read

Για παραπληροφόρηση κατηγορεί την εφημερίδα New York Times ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Γκας Μπιλιράκης αναφορικά με το ρεπορτάζ της με τίτλο: «We are like Animals: Ιnside Greece’s Secret Site for Migrants»

O κ. Μπιλιράκης σημειώνει ότι είναι ανεξήγητη η απόφαση της εφημερίδας και των ανταποκριτών να μην ασχοληθούν με την αποσταθεροποιητική κίνηση της Τουρκίας να μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα της Ελλάδας – σύνορα της Ευρώπης.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι όσοι συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν είναι από τη Συρία, αλλά το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία, το Ιράκ και την Τουρκία.

Μάλιστα, ο βουλευτής από τη Φλόριντα, τονίζει ότι οι πηγές της εφημερίδας είναι τουρκικές κάτι το οποίο παραβιάζει, όπως λέει, τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Σύμφωνα με τα όσα τον κ. Μπιλιράκη, όπως παρουσιάζονται τα γεγονότα στην εφημερίδα «δε συμφωνούν με τις ενημερώσεις που έχει στη διάθεσή του το Κογκρέσο από την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα», καλώντας την εφημερίδα να μην μετατρέπεται σε κέντρο διανομής των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης.

Δείτε την σχετική επιστολή: 

 

Facebook Comments