Νάνσι Πελόζι: Η στιγμή της επίθεσης με σφυρί στο σύζυγό της & η έφοδος της αστυνομίας- video

14 mins read

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο βίντεο που κατέγραψαν την επίθεση που δέχτηκε πέρσι  ο Πολ Πελόζι, σύζυγος της πρώην προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, αφού δικαστήριο της Καλιφόρνια αποφάσισε ότι το γραφείο του εισαγγελέα πρέπει να δημοσιοποιήσει το υλικό.

Ένα από τα βίντεο δείχνει πλάνα που κατέγραψε η κάμερα σώματος που φέρουν οι αστυνομικοί, που έφτασαν στο σπίτι του Πελόζι στις 28 Οκτωβρίου 2022, όταν δέχθηκε την επίθεση.

Το βίντεο δείχνει το χάος που επικράτησε κατά την επίθεση του φερόμενου ως δράστη Ντέιβιντ Ντε Πάπ στον

σύζυγο της Νάνσι Πελόζι.

Στο βίντεο, ο Πολ Πελόζι και ο Ντε Παπ φαίνονται να διεκδικούν ένα σφυρί όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα.

– «Ρίξτε το σφυρί», λέει ο αξιωματικός.

– «Ε, όχι», απαντά ο Ντε Παπ.

Στη συνέχεια ο Ντε Πάπ άρπαξε το σφυρί από το χέρι του Πελόζι και πέταξε προς το μέρος του. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με το CNNi το CD που κατέχει περιέχει τα αρχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το δικαστήριο. Εκτός από το υλικό από την κάμερα του σώματος, τα αρχεία περιλαμβάνουν ήχο από συνεντεύξεις της αστυνομίας με τον δράστη, την κλήση που έκανε ο Πολ Πελόζι ενώ ο Ντε Παπ βρισκόταν στο σπίτι και το βίντεο από την κάμερα του σπιτιού.

Η απόφαση του δικαστηρίου που επιβάλλει τη δημόσια δημοσιοποίηση του υλικού ήρθε μετά από πρόταση συνασπισμού ειδησεογραφικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του CNNi, με το επιχείρημα ότι οι συνθήκες που αφορούν την κατοικία του τότε προέδρου της Βουλής απαιτούσαν διαφάνεια.

Οι δικηγόροι του Ντε Παπ τάχθηκαν κατά της δημόσιας δημοσιοποίησης του ήχου και των πλάνων , λέγοντας ότι θα «έβλαψε ανεπανόρθωτα» το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη. Ο Ντε Παπ έχει δηλώσει αθώος για μια σειρά πολιτειακών και ομοσπονδιακών εγκλημάτων που σχετίζονται με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης και της απόπειρας δολοφονίας.

Ο Πελόζι δέχθηκε βίαιη επίθεση τον Οκτώβριο με σφυρί στο σπίτι του από έναν άνδρα που έψαχνε τη σύζυγό του σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα – μια εξέλιξη που τελικά οδήγησε την απόφαση της Νάνσι Πελόζι να αποχωρήσει από την ηγεσία των Δημοκρατικών.

Το βίντεο από τη επίθεση όπως διέρρευσε στα social media:

 

Facebook Comments