Νέα βρετανική μελέτη: Πιο ήπια τα συμπτώματα της Όμικρον

10 mins read

Νέα μελέτη έδειξε ότι είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν βαριά, οι Βρετανοί που «κολλάνε» με την παραλλαγή Όμικρον σε σχέση με εκείνους που προσβλήθηκαν από την Δέλτα.

Ωστόσο, αν και τα κρούσματα της Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν πιο ήπια συμπτώματα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) διαπίστωσε ότι δεν είναι απαραίτητα αρκετά ήπια, ώστε να αποφευχθούν μεγάλοι αριθμοί νοσηλειών, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία πρόκειται να δημοσιευθούν πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η προεπισκόπησή τους εξετάστηκε από το Politico.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UKHSA, όσοι αρρωστήσουν βαριά με την Όμικρον, εξακολουθούν να έχουν μεγάλες πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου. Οι επιστήμονες, επιβεβαίωσαν, επίσης ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ υψηλή, πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που είναι πιο ήπια, οι λοιμώξεις θα μπορούσαν να φτάσουν σε τέτοιο υψηλό σημείο, ώστε ασθενείς να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, η UKHSA αναμένεται να παρουσιάσει σαν συμπέρασμα ότι, ενώ δύο δόσεις εμβολίου για την Covid δεν επαρκούν για να προσφέρουν ισχυρή προστασία έναντι της Όμικρον, μια αναμνηστική δόση μειώνει σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης και νοσηλείας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τρίτη ότι εξακολουθεί να υπάρχει «αβεβαιότητα» για τον βαθμό σοβαρότητας της Όμικρον, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει περαιτέρω περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Bρετανή υφυπουργός Υγείας Γκίλιαν Κίγκαν ανέφερε στο Sky News πως αυτή τη στιγμή 129 άνθρωποι νοσηλεύονται με την παραλλαγή Όμικρον και μέχρι στιγμής 14 έχουν καταλήξει.

Facebook Comments