Το ανατριχιαστικό μήνυμα του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας: Ας αρχίσει το πάρτι

18 mins read

Τουλάχιστον 49 νεκροί και 48 τραυματίες από το μακελειό στο Κράισττσερτς που νεοναζί εκτέλεσαν δεκάδες μουσουλμάνους έξω από τεμένη σε live μετάδοση

Μπρέντον Τάραντ: «Let’s get this party started»

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο δράστης να σκορπά τον θάνατο. Ένας 28χρονος Αυστραλός που δολοφονούσε εν ψυχρώ θυμίζοντας τον Μπρέιβικ, το μακελάρη της Νορβηγίας. Κοινό υπόβαθρο και των δύο ο ρατσισμός και το μίσος.

Στην αρχή ο Μπρέντον Τάραντ εμφανίζεται να μπαίνει στο αμάξι του, το οποίο είναι φορτωμένο με όπλα που γράφουν συνθήματα με λευκό μελάνι.

Νεότερη ενημέρωση:

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι νεκροί έχουν φτάσει τους και οι τραυματίες τους 49, μεταξύ αυτών και παιδιά.

Στο όπλο του δράση φαίνεται να αναγράφεται η λέξη “τουρκοφάγος”.

Ενημέρωση:

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 έχουν τραυματιστεί. Η πρωθυπουργός μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια που δεν έχει καμία θέση στη Νέα Ζηλανδία. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δράστη ως “ακροδεξιό τρομοκράτη”.

Νωρίτερα:

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον 9 νεκροί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Stuff, οι νεκροί μπορεί να φτάνουν ακόμη και τους 30.

Οι τραυματίες είναι δεκάδες, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις, 3 ανδρών και 1 γυναίκας.

Σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητα αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τους οποίους κατάφεραν να εξουδετερώσουν.

«Τρέχαμε για τη ζωή μας και βλέπουμε ανθρώπους να αιμορραγούν στο έδαφος… Έχω ακόμη φίλους μέσα στο τέμενος, που δεν ξέρω τι έχουν απογίνει. Φοβάμαι για τη ζωή τους» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στους δημοσιογράφους.

Σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός, Τζακίντα Άρντερν, ανέφερε πως αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, «μπορώ να σας πω από τώρα ότι αυτή θα είναι μία από τις πιο σκοτεινές ημέρες στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant), Αυστραλός υπήκοο τράβούσε βίντεο ενώ ετοιμαζόταν να χτυπήσει και διακρίνεται και σε άλλο βίντεο μέσα στο τέμενος να πατά πάνω στα πτώματα των νεκρών. Ο ίδιος μετέδιδε το βίντεο σε live μετάδοση στο Facebook. Τον έβλεπαν να μπαίνει στο τζαμί και να πυροβολεί αδιακρίτως, δίνοντας μάλιστα χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Στο ίδιο βίντεο ο Τάραντ φέρεται να μπαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο στο τζαμί και να πυροβολεί συνεχώς. Η πρώτη φάση της φονικής επίθεσής του κράτησε 3 λεπτά με τον ίδιο να επιστρέφει στον τόπο της σφαγής, αφού πήρε νέα πυρομαχικά προκειμένου να δει αν υπάρχουν επιζήσαντες.

Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω στα οποία είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα