Νέες απειλές από Ρωσία κατά τριών χωρών: «Ο βαλλιστικός μας πύραυλος Satan 2 δεν θα ζητήσει πτητική άδεια»

11 mins read

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο  επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos», Nτμίτρι Ρογκόζιν , αυτή τη φορά κατά των τριών χωρών του ΝΑΤΟ που δεν επέτρεψαν στον Σεργκέι Λαβρόφ, να επισκεφτεί τη Σερβία. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως ανά πάσα στιγμή, μπορεί να εκτοξεύσει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Satan-2».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Σερβία αφού η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο -τρεις χώρες του NATO γύρω από τη Σερβία- έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στο αεροσκάφος του, γεγονός που εξόργισε το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν έβαλε όμως στο στόχαστρο και τη Ρουμανία.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας «Roscosmos», δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο μπορούσαν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ, δεν θα σταματήσουν έναν πύραυλο Sarmat 208 τόνων- γνωστό και ως Satan-2.

Σε μήνυμά του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι είναι τόσο καλό για τον «Sarmat» (βαλλιστικό πύραυλο); Δεν θα ζητήσει πτητική άδεια από δειλούς Βούλγαρους, εκδικητικούς Ρουμάνους και Μαυροβούνιους – που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία».

Το ίδιο, όπως είπε, ισχύει και για τους Σουηδούς που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο διευθυντής της «Roscosmos».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας έγινε πυρ και μανία αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεν κατάφερε να φθάσει στο Βελιγράδι όπου είχε προγραμματίσει συνομιλίες με αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι, η Σερβία είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία από τότε που ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Facebook Comments