ΑρχικήΚόσμοςNέο «πόλεμο» ξεκίνησε ο Μασκ - Μήνυσε την OpenAI και τον Άλτμαν

Nέο «πόλεμο» ξεκίνησε ο Μασκ – Μήνυσε την OpenAI και τον Άλτμαν

Νέο «πόλεμο» ξεκινά ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, αυτή τη φορά κατά της OpenAI και του Σαμ Άλτμαν, στους οποίους κατέθεσε μήνυση.

Αιτία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, είναι ότι η OpenAI παραβίασε το καταστατικό ίδρυσης της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης με τη σύναψη εμπορικής συνεργασίας με την Microsoft.

Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι η OpenAI έχει εξελιχθεί σε μια «de facto θυγατρική» της Microsoft, που αποτελεί και τον κύριο χρηματοδότη της. Ο Έλον Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο το 2018 και έκτοτε έχει επικρίνει πολλές φορές την εταιρεία για τις κινήσεις της.

«Η παρούσα αγωγή κατατίθεται για να υποχρεωθεί η OpenAI να τηρήσει το καταστατικό ίδρυσης και να επιστρέψει στον στόχο της, να αναπτύξει την γενετική τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας, και όχι για να επωφεληθούν προσωπικά οι μεμονωμένοι εναγόμενοι και η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο», έγραψαν οι δικηγόροι του Μασκ στην αγωγή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μασκ έχει προσωπικό όφελος να «κυνηγήσει» την OpenAI καθώς ο ίδιος έχει ιδρύσει δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία «xAI». Ωστόσο σύμφωνα με το barrons, αυτή η ιστορία είναι άλλο ένα σημάδι ότι η στάση της OpenAI που δηλώνει μη κερδοσκοπική με στόχο να βοηθήσει την ανθρωπότητα, είναι πηγή πονοκεφάλων για την ίδια αλλά και την Microsoft.