Νέος καγκελάριος στην Αυστρία- Ποιος είναι ο Καρλ Νεχάμερ

9 mins read

Η ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Αυστρίας επέλεξε τον υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ ως ηγέτη του κόμματος και ως επόμενο καγκελάριο, μετέδωσε το πρακτορείο APA και επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Ορίστηκα σήμερα ομοφώνως από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος (ÖVP) πρόεδρος του κόμματος και, κατά συνέπεια, υποψήφιος για την θέση του καγκελαρίου” της Αυστρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Βιέννη ο Καρλ Νεχάμερ.

Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε με την ευκαιρία αυτή ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος ασκούσε χρέη καγκελαρίου μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά του οποίου διεξάγεται έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς, θα αναλάβει και πάλι την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υποψήφιος καγκελάριος ανακοίνωσε ότι ο Μάγκνους Μπρούνερ, υφυπουργός Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει το υπουργείο των Οικονομικών.

Ο Καρλ Νεχάμερ θα είναι ο πέμπτος αυστριακός καγκελάριος που αναλαμβάνει από το 2016. Η ημερομηνία της ορκωμοσίας του δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική, δηλώνοντας ότι με τη γέννηση του γιου του (πριν από λίγες ημέρες) και «τις κατηγορίες, τις καταγγελίες και τις διαδικασίες» εξαφανίστηκε και ο ενθουσιασμός του για την πολιτική. «Ήταν η τιμή της ζωής μου», δήλωσε πάντως, αναφερόμενος στην 10ετή πολιτική καριέρα του.

 

Facebook Comments