Ντοκιμαντέρ για τους Μακρόν – «Ο άνδρας σου είναι τώρα με άλλον άνδρα»

15 mins read

Οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέστρεψαν.

Η Γαλλία διανύει άλλωστε μια κρίσιμη εκλογική χρονιά και όπως και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας, έτσι και τώρα κάνει την εμφάνισή του ένα δοκιμασμένο όπλο αμαύρωσης ενός πολιτικού.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Στην κόλαση των προεδρικών εκστρατειών” που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV, οι δημοσιογράφοι που σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στην γαλλική πολιτική σκηνή επανέφεραν μια παλιότερη ιστορία του 2017. Ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα που φημολογείται πως δέχθηκε η σύζυγός του Μπριζίτ και οι υπόνοιες που διατυπώθηκαν περί ομοφυλοφιλικών σχέσεων του συζύγου της.

Το 2017 όταν ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας είχε εκτοξευθεί με δυναμισμό στον πολιτικό στίβο της χώρας διεκδικώντας και τελικά κατακτώντας τη νίκη.

Το ντοκιμαντέρ του BFMTV έχει ως θέμα τις δυσκολίες και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχονται οι υποψήφιοι και ειδικά στις προεδρικές εκλογές. Ο πολιτικός συντάκτης Νικολά Πρισέτ μιλά σε αυτό για ένα επεισόδιο εκείνης της περιόδου: “Η Μπριζίτ Μακρόν έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που της είπε: “Ξέρω ότι ο σύζυγός σου είναι αυτή τη στιγμή με έναν άντρα σε ένα συγκεκριμένο μέρος”, κάτι που ήταν προφανώς λάθος “.

“Ο Αλεξάντρ Μπεναλά δεν ήταν ποτέ εραστής μου”

Οι δήθεν αποκαλύψεις περί ομοφυλοφιλικών σχέσεων του Μακρόν δεν σταμάτησαν μετά την εκλογή του. Μια ιστορία που έρχεται και επανάρχεται στον γαλλικό Τύπο αφορά την σχέση του με τον πρώην στενό συνεργάτη του και υπεύθυνο ασφαλείας του Αλεξάντρ Μπεναλά, ο οποίος είχε εμπλακεί την Πρωτομαγιά του 2018 και σε μια υπόθεση αστυνομικής βίας για την οποία καταδικάστηκε.

Πώς έφτασε όμως, το καλοκαίρι του 2018 ο Γάλλος πρόεδρος να πει, ενώπιον βουλευτών του κόμματός του, αυτή την περίφημη ατάκα: “Ο Αλεξάντρ Μπεναλά δεν ήταν ποτέ ο εραστής μου”; Οι φήμες οργίαζαν επί μέρες και για τον Μπεναλά λεγόταν και γραφόταν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.

Για για να βάλει ένα οριστικό τέλος, ο Μακρόν πέρασε στην αντεπίθεση επιστρατεύοντας το χιούμορ: “Ο Αλέξανδρος Μπεναλά δεν είχε ποτέ τους πυρηνικούς κώδικες, ο Αλεξάντρ Μπεναλά δεν έμενε ποτέ στο 300τμ διαμέρισμα στο πον ντ’Αλμά, δεν έπαιρνε ποτέ μισθό 100 χιλιάδες ευρώ, ο Αλεξάντρ Μπεναλά δεν ήταν ποτέ ο εραστής μου”.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα