Ο Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης

7 mins read

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από βουλευτή του νορβηγικού κοινοβουλίου, μετά τις προσπάθειές του να μεσολαβήσει για την ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
Ο Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε από τον Νορβηγό πολιτικό Christian Tybring-Gjedde, σύμφωνα με το Fox News. «Νομίζω ότι έχει καταβάλει περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να υπάρχει ειρήνη μεταξύ των εθνών, από οποιονδήποτε άλλον», δήλωσε ο κ. Tybring-Gjedde, τέσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής και θαυμαστής του Τραμπ.
Την Τρίτη, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα πραγματοποιήσει τελετή υπογραφής στις 15 Σεπτεμβρίου για μια συμφωνία της Μέσης Ανατολής που εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ, στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο στις 13 Αυγούστου μετά από 18 μήνες συνομιλιών.
Το 2020, υπήρχαν 318 υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Οι υποβολές γίνονται διαδικτυακά και όλες οι συμμετοχές συζητούνται προτού καταρτιστεί μια short list με τις πιο αξιόλογες προτάσεις.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα