ΑρχικήΚόσμοςΟ Σαρλ Μισέλ θέλει να γυρίσει πίσω το χρόνο για να δώσει...

Ο Σαρλ Μισέλ θέλει να γυρίσει πίσω το χρόνο για να δώσει καρέκλα στην Ούρσουλα

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σε ομάδα ανταποκριτών ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για «κακό μομέντουμ» της ΕΕ στην Αγκυρα λόγω Sofagate.

Ο Σαρλ Μισέλ, ο οποίος βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα λόγω της απραξίας του απέναντι στην προσβολή του Ερντογάν προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε για το επεισόδιο: «Λυπάμαι βαθιά για ό,τι συνέβη. Εάν ήταν δυνατόν, θα ήθελα να επιστρέψω και να διορθώσω αυτό το περιστατικό. Πρέπει να διδαχθούμε, γιατί υπήρξε μια αποτυχία. Λυπάμαι για ό,τι συνέβη, το είπα και το επαναλαμβάνω, αλλά ελπίζω ότι θα είναι δυνατόν να επανέλθουμε στην ουσία και να εκφράσω ποια είναι η ευρωπαϊκή στρατηγική και οι κανόνες. Όμως, φυσικά, αναγνωρίζω ότι ήταν ένα κακό μομέντουμ για την Ευρώπη».

Παράληλα, σημείωσε ότι έθεσε το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου στον Ερντογάν και πως τόσο ο ίδιος όσο και η κ. Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισαν στον Τούρκο πρόεδρο ότι η προσέγγιση με την ΕΕ απαιτεί ενίσχυση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.