ΑρχικήΚόσμοςΟ στρατός του Άσαντ στη Μάνμπιτζ - Αποχώρησαν οι Αμερικανοί

Ο στρατός του Άσαντ στη Μάνμπιτζ – Αποχώρησαν οι Αμερικανοί

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων βρίσκεται η συριακή πόλη Μάνμπιτζ, ένα από τα προπύργια των Κουρδικών δυνάμεων. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η πόλη βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την πόλη Μάνμπιτζ και τις γειτονικές τοποθεσίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, ο Γιούσεφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, επεσήμανε ότι κάποιες δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν εισέλθει στη Μάνμπιτζ, όμως το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών είναι Κούρδοι που προήλθαν από το Χαλέπι.

Ο υπό της ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε σήμερα πως οι δυνάμεις του αποχώρησαν σήμερα από την Μάνμπιτζ.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, από όλμους Κούρδων ανταρτών στη Μάνμπιτζ σκοτώθηκε σήμερα ένας Τούρκος στρατιώτης και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν  με βομβαρδισμό κουρδικών θέσεων κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 μαχητές.

Οι κουρδικές δυνάμεις αντιστέκονται στη Ρας αλ-Άιν

Στη μεθοριακή πόλη – κλειδί Ρας αλ-Άιν ωστόσο, κουρδικές δυνάμεις προβάλλουν μεγάλη αντίσταση σήμερα, κατά την έβδομη ημέρα της  επίθεσης που έχει προκαλέσει μαζικούς εκτοπισμούς ανθρώπων και την αποχώρηση μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Μολονότι η μεθοριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ έπεσε στα χέρια των Τούρκων και των σύρων συμμάχων τους, η Ρας αλ-Άιν, η οποία βρίσκεται ανατολικότερα, φαίνεται ότι προς το παρόν αντιστέκεται.

Για να υπερασπισθούν την Ρας αλ-Άιν, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), χρησιμοποιούν ένα πυκνό δίκτυο σηράγγων και χαρακωμάτων.