Οδυνηρή παραδοχή για τον κορωνοιό στη Σουηδία: «Κάναμε λάθος»

8 mins read

Η Ανίκα Λίντε, η οποία ήταν επικεφαλής της ανταπόκρισης της Σουηδίας στην γρίπη των χοίρων και του Sars ως κρατικός επιδημιολόγος από το 2005 έως το 2013, είχε μέχρι τώρα εκφράσει την υποστήριξή της στην προσέγγιση της χώρας της υπό τον διάδοχό της, Άντερς Τέγκνελ.

Αλλά τώρα, γίνεται το πρώτο μέλος του ιδρύματος δημόσιας υγείας της Σουηδίας που σπάει τους κανόνες, λέγοντας πως άλλαξε γνώμη λόγω του σχετικά υψηλού αριθμού θανάτων της Σουηδίας, σε σύγκριση με εκείνο των γειτόνων της, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Φινλανδίας.

«Νομίζω πως χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο για να είμαστε σε ετοιμότητα. Αν είχαμε θέσει αυστηρούς περιορισμούς πολύ νωρίς… θα μπορούσαμε κατά την διάρκεια αυτής της περίοδο να βεβαιωθούμε ότι είχαμε ό,τι ήταν απαραίτητο για την προστασία των ευάλωτων ατόμων» δήλωσε η Λίντε στον Observer.

Σουηδία: Υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων την περασμένη εβδομάδα

Για δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα, η Σουηδία είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτου στον κόσμο σε μέσο όρο επτά ημερών και ο συνολικός αριθμός των θανάτων αναμενόταν να ξεπεράσει τους 4.000 το Σαββατοκύριακο. Τα κατά κεφαλήν ποσοστά θανάτου στη Δανία, την Φινλανδία και την Νορβηγία, που εφαρμόζουν εκτεταμένα lockdown, είναι τώρα, αντίστοιχα, τέσσερα, επτά και εννέα φορές χαμηλότερα από εκείνα της Σουηδίας.

Facebook Comments