Οι Γερμανοί σύντροφοι του Die Linke κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τους κορόιδεψε

7 mins read

Στη γερμανική Βουλή εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί ότι μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας θα παρέδιδε ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Πράγμα που δεν έγινε ποτέ. «Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Επανειλημμένα ρωτούσαμε πότε θα την παραδώσουν. Μάταια», δήλωσε η εκπρόσωπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΚΟ του Die Linke Ούλα Γέλπκε.

«Μάλλον δεν ήθελαν να συνδεθεί αυτό το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για τα δάνεια. Εγώ θα τα συνέδεα διότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα πριν δέκα χρόνια σχετίζεται και με τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στη γερμανική Κατοχή», επεσήμανε σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Το ότι η ημερίδα στο γερμανικό κοινοβούλιο διοργανώθηκε από το συγκεκριμένο γερμανικό κόμμα δεν είναι τυχαίο καθώς πρόκειται για το μόνο γερμανικό κόμμα που σε μόνιμη βάση προβάλλει τις ελληνικές διεκδικήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάνει διαρκώς επερωτήσεις προς τη γερμανική κυβέρνηση. Επίσης είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει την αναγκαιότητα διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία για το θέμα των επανορθώσεων.

ekdilos-linke

Facebook Comments