ΑρχικήΚόσμοςΟικογένεια Αμπάνι: Ποιοι είναι οι Ινδοί κροίσοι που μένουν σε ουρανοξύστη 27...

Οικογένεια Αμπάνι: Ποιοι είναι οι Ινδοί κροίσοι που μένουν σε ουρανοξύστη 27 ορόφων και διασκέδασαν με την Ριάνα

Απορία- και απογοήτευση- έχει προκαλέσει στον κόσμο τις τελευταίες ήμερες η είδηση της εμφάνισης της Ριάνα στα πλαίσια εορτασμού υπερπολυτελούς γάμου στην Ινδία.

Όλοι οι φαν της ποπ ντίβας και όχι μόνο αναρωτιούνται ποια είναι η οικογένεια που κατάφερε να την πείσει να κάνει αυτή την εμφάνιση, αλλά και να της δώσει το αστρονομικό ποσό αμοιβής των έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

Το γαμήλιο πάρτι του γιού του δισεκατομμυριούχου Μουκές Αμπάνι, Ανάντ, και της Ραντίκα Μέρτσαντ κόστισε 151 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο γάμος τους θα γίνει το καλοκαίρι.

Σας ιντριγκάρουν οι λεπτομέρειες του γάμου του 28χρονου γιού του Ινδού δισεκατομμυριούχου; Θέλετε να μάθετε πώς μια οικογένεια έγινε αρκετά πλούσια για να πει στη Ριάνα τι να κάνει και πού να βρεθεί; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε:

Η οικογένεια Αμπάνι είναι η πλουσιότερη οικογένεια της Ινδίας αλλά και ολόκληρης της Ασίας, σύμφωνα με το Forbes.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία και τον κόσμο, ο Μουκές Αμπάνι, είναι ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reliance Industries, ενός ινδικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων με ενδιαφέροντα στη διύλιση, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα πετροχημικά, τις τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο και τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο 66χρονος Μουκές Αμπάνι είναι ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με αξία άνω των 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η άνοδος των Αμπάνι ξεκίνησε όταν ο πατέρας του Μουκές ίδρυσε την Reliance Industries για την κατασκευή υφασμάτων. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, ο Μουκές ανέλαβε την Reliance Industries, μετά από διαμάχη με τον αδερφό του. Τα αδέρφια χώρισαν την εταιρεία και, με μια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η μητέρα τους, ο Μουκές διατήρησε τον έλεγχο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, των πετροχημικών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο αδελφός του, Ανίλ, κράτησε τις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ψυχαγωγίας, κατασκευών και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η σύζυγός του, Τίνα, είναι μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Ινδίας στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και του ‘80.

Η σύζυγος του Μουκές, Νίτα, είναι πρόεδρος και ιδρύτρια του Reliance Foundation, Dhirubhai Ambani International School και διευθύντρια της Reliance Industries. Είναι επίσης συλλέκτης έργων τέχνης και ιδιοκτήτρια της ομάδας κρίκετ της Ινδικής Πρέμιερ Λιγκ Mumbai Indians. Το 2016, έγινε η πρώτη Ινδή γυναίκα- μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και το 2023, ξεκίνησε το Πολιτιστικό Κέντρο Nita Mukesh Ambani στην Βομβάη.