Οκάζιο Κορτές για τον βιασμό που υπέστη στα 22 της: «Ευτυχώς, είχα την επιλογή να κάνω έκτρωση»

11 mins read

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της Αμερικανίδας Βουλευτή, Αλεσάντρια Οκάζιο-Κορτές, στα πλαίσια της έντονης συζήτησης για την απόφαση-σταθμό του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Η νεοϋορκέζα βουλευτής μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης την Παρασκευή στο Μανχάταν, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade του 1973 και το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα να είμαστε αμείλικτοι για να αποκαταστήσουμε και να εγγυηθούμε όλα τα δικαιώματά μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τελεία και παύλα» προλόγισε η Οκάσιο Κορτέζ.

Διηγήθηκε πως εργαζόταν σε μια κοντινή καφετέρια, η οποία βρισκόταν δίπλα σχεδόν σε μια κλινική δωρεάν οικογενειακής υγείας. «Πήγα φίλους και ήμουν στο πλευρό φίλων κατά τη διάρκεια των αμβλώσεων, όταν κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση, σχολώντας από τη δουλειά τους» θυμήθηκε. «Εγώ η ίδια, όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, έπεσα θύμα βιασμού ενώ ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη, ένιωθα

Και συνέχισε: « Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που αναγκάστηκα να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε μια δημόσια τουαλέτα στο κέντρο του Μανχάταν. Και όταν καθόμουν εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: “Δόξα τω Θεώ που έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ που θα μπορούσα τουλάχιστον να έχω την ελευθερία να επιλέξω το πεπρωμένο μου’. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό είναι για όλους μας. Αυτό δεν είναι θέμα δικαιωμάτων των γυναικών, αυτό είναι θέμα για όλους μας» είπε η Αλεσάντρια Οκάσιο Κορτέζ.

Facebook Comments