Κομισιόν σε Άγκυρα: «Μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα θα απομακρύνει την Τουρκία από την ΕΕ»

7 mins read

Η Κομισιόν απηύθυνε την Τρίτη σαφέστατη προειδοποίηση στην Άγκυρα ότι με ένα ενδεχόμενο μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα η Τουρκία θα αποκλίνει «ακόμη περισσότερο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους πολίτες σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων , κατηγορώντας τον Εμανουέλ Μακρόν ότι υιοθετεί «αντιμουσουλμανική» στάση.

Η έκκληση για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, που έγινε από τον τούρκο πρόεδρο, είναι «αντίθετη στο πνεύμα» των διπλωματικών και των εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από την Τουρκία με τις Βρυξέλλες και «θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο» την Τουρκία από την ΕΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Και πρόσθεσε ότι «Οι συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία προβλέπουν την ελεύθερη ανταλλαγή εμπορευμάτων. Οι διμερείς υποχρεώσεις που η Τουρκία έχει δεσμευθεί να σέβεται μέσα στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών (…) πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές».

Πάντως, o Γάλλος υπουργός Εμπορίου ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αντίποινα, μετά την απόφαση της Τουρκίας για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων.

Facebook Comments