Ομογενής από το Καστελόριζο φαβορί για δήμαρχος στην Αυστραλία (photo)

8 mins read

Επιβεβαιώθηκε η φημολογία ότι ο ομογενής αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Βασίλης Ζεμπιλάς, θα είναι ένας από τους υποψηφίους για δήμαρχος του Περθ.

Σύμφωνα με το pontos-news.gr, ο ψηλός, συμπαθητικός, 49χρονος ομογενής με το χαρακτηριστικό πρόσωπο –βγαλμένο από ταινίες της δεκαετίας του 50– σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Περθ.

Ο Βασίλης Ζεμπιλάς κατάγεται από το Καστελόριζο, όπου και τέλεσε το γάμο του το 2009. Είναι πρώην παίκτης του αυστραλιανού φούτμπολ και νυν δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Φέτος τον Ιούλιο θα είναι ένας από τους κύριους παρουσιαστές στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Περαιτέρω, το 2018 εξελέγη «Καστελλοριζιός της χρονιάς», και τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο κύριος παρουσιαστής του τηλεοπτικού εράνου «Telethon».

Το Περθ από το 2017 δεν έχει δήμαρχο λόγω του αποκλεισμού της Λίζας Σκαφίντι. Για μια περίοδο καθήκοντα δημάρχου εκτελούσε ο ομογενής αντιδήμαρχος Δημήτρης Λημνιός, μέχρι που η πολιτειακή κυβέρνηση ανέθεσε σε επιτροπή να ξεδιαλύνει τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται η Λ. Σκαφίντι και παράλληλα να τροποποιήσει κανόνες και κανονισμούς έτσι για να μη επαναληφθούν οι ίδιες καταστάσεις. Αν θέσει υποψηφιότητα και ο Δημήτρης Λημνιός, τότε το Περθ θα έχει δύο ομογενείς υποψηφίους.

Facebook Comments