Παράνοια συνωμοσίας για 5G και κορωνοϊό – Fake news από Τζον Κιούζακ και Γούντι Χάρελσον

13 mins read

Για τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Covid-19 κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός θεωρείται, αλλά αντίθετα συνδέεται με την εγκατάσταση και διάδοση του νέου δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G, που κι αυτό ξεκίνησε από την Κίνα πριν λίγα χρόνια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ομάδες συνωμοσιοπαρανοϊκών “ακτιβιστών” προχώρησαν από τη θεωρία στην πράξη, καταστρέφοντας τις τελευταίες ημέρες τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G, στο Λίβερπουλ, στο Merling και στο Μπέρμιγχαμ, που ανήκουν στην Vodafone UK. Σε αναρτήσεις τους σε σχετικές ομάδες στο facebook υποστηρίζουν πως η εγκατάσταση του δικτύου 5G συνδέεται με τη διασπορά και μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19.

Οι οπαδοί της συγκεκριμένης θεωρίας συνωμοσίας προσπαθούν να αποδείξουν πως εκεί που εγκαθίστανται οι κεραίες 5G δημιουργείται αυτομάτως μια εστία εξάπλωσης της πανδημίας, διότι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από αυτές τις κεραίες είναι πολύ επικίνδυνες και βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, καθιστώντας το ευάλωτο σε μολύνσεις, ειδικά από το νέο κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 487 σελίδες στο Facebook, 84 λογαριασμοί στο Instagram, 52 λογαριασμοί στο Twitter και αμέτρητα βίντεο στο Youtube, μέσω των οποίων προωθείται η θεωρία συνωμοσίας που συνδέει τον κορωνοϊό με το ασύρματο δίκτυο 5G.

Διάσημοι στην υπηρεσία της θεωρίας συνωμοσίας

Ο ηθοποιός Woody Harrelson έγραψε στο Instagram ότι η νέα επιδημία που ξεκίνησε από τη Wuhan της Κίνας σχετίζεται με την εκεί εγκατάσταση δικτύου 5G. Την ίδια ημέρα ο Harrelson δημοσίευσε κι ένα βίντεο των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ το 2019 με την λεζάντα: “στο μεταξύ η Κίνα εγκατέστησε κεραίες 5G κι εκεί”.

Ο ηθοποιός John Cusack είναι ο τελευταίος αστέρας του Χόλιγουντ που θεωρεί ότι το 5G ευθύνεται για την αποδυνάμωση του ανθρώπινου οργανισμού. «Το 5G θα αποδειχθεί πολύ κακό για την υγεία των ανθρώπων», έγραψε στο twitter.

«Έχω πηγές στην επιστημονική κοινότητα – και την ιατρική», ισχυρίστηκε την Τρίτη – οργισμένος με τους επικριτές του, τους οποίους αποκάλεσε ηλίθιους και πρόβατα.

Facebook Comments