Νέα παράσταση Τραμπ στην ομιλία του στο Κογκρέσο

9 mins read

Επί 82 λεπτά ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ξετύλιγε τις προτεραιότητές του στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Κινήθηκε σε γενικές γραμμές σε συμφιλιωτικούς τόνους εμμένοντας ωστόσο στην αναγκαιότητα οικοδόμησης τείχους.
Στη διάρκειας 82 λεπτών ομιλία του, ο Αμερικανό πρόεδρος ανέλυσε το πρόγραμμά του για τα ζητήματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, στη νέα συνάντηση που θα έχει με τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στην κατάσταση στη Βενεζουέλα και στις στέχεις των ΗΠΑ με την Κίνα.
Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να συνεργαστούν σε κρίσιμα ζητήματα και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπηρετούν τόσες πολλές γυναίκες στο Κογκρέσο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στην ομιλία του πως “βρισκόμαστε ενώπιων ενός οικονομικού θαύματος στις ΗΠΑ. Το μόνο που μπορεί να το σταματήσει είναι οι ανόητοι πόλεμοι, οι πολιτικές ή γελοίες κομματικές έρευνες. Εάν θέλουμε να έχουμε ειρήνη και νομιμότητα, δεν μπορεί να υπάρχουν πόλεμοι και έρευνες. Δεν δουλεύει το σύστημα με αυτόν τον τρόπο”.


Υποδοχή στα λευκά από τις γυναίκες των Δημοκρατικών
Οι γυναίκες βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών υποδέχτηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο ντυμένες στα λευκά, στέλνοντας μήνυμα απέναντι στις σεξιστικές αναφορές του κατά το παρελθόν.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα