ΑρχικήΚόσμοςΠαρ΄ολίγον «θερμό» επεισόδιο μεταξύ ρωσικού και αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Αραβική θάλασσα (video)

Παρ΄ολίγον «θερμό» επεισόδιο μεταξύ ρωσικού και αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Αραβική θάλασσα (video)

Στη δημοσιότητα έδωσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ το περιστατικό με το ρωσικό πολεμικό πλοίο που προσέγγισε «επιθετικά» ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στη βόρεια Αραβική Θάλασσα, έδωσε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη χθες, κατά την διάρκεια περιπολίας ρουτίνας που πραγματοποιούσε στη Βόρειο Αραβική Θάλασσα το αμερικανικό αντιτορπιλικό Farragut. Σήμανε πέντε φορές τη σειρήνα του, προειδοποιώντας το ότι πρέπει να απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα το ρωσικό πολεμικό να αλλάξει πορεία.

Η στιγμή που το ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησιάζει απειλητικά το Farragut

Η 5η Αρμάτα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, παρουσίασε στο Twitter βίντεο με το περιστατικό, αναφέροντας ότι το ρωσικό πολεμικό προσέγγισε το αμερικανικό αντιτορπιλικό σε απόσταση 60 μέτρων.

Ακόμη, επισημαίνει ότι «μόνο αφότου υπήρξε άμεση ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των πλοίων, το ρωσικό πλοίο άλλαξε πορεία», ενώ «οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ήταν μια εξαιρετικά επιθετική ενέργεια».

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN το αντιτορπιλικό Farragut, συνόδευε το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Harry Truman.

Διαψεύδει η Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι η ανακοίνωση του 5ου αμερικανικούς στόλου, στην οποία κάνει λόγο για επικίνδυνη προσέγγιση ρωσικού πολεμικού με το αμερικανικό αντιτορπιλικό Farragut, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ανέκοψε την πορεία του ρωσικού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα, το πλήρωμα του δεν ενήργησε με επαγγελματισμό, επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θεωρώντας ότι χάρη στον επαγγελματισμό του ρωσικού πληρώματος απετράπη η σύγκρουση με το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Μάλιστα, επικαλούμενο τη Διεθνή Σύμβαση «περί Διεθνών Κανονισμών προς Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα» του 1972, ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό ήταν αυτό που παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς.