ΑρχικήΚόσμοςΠοιος είναι ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια- Τον είχαν σώσει από...

Ποιος είναι ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια- Τον είχαν σώσει από βάρκα με μετανάστες

Ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρεις ανθρώπους στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, είναι ένας Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών, ο οποίος έφτασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου.

Δικαστικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφεραν πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με μια τοπική πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ονομάζεται Μπραχίμ Αουισάουι. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια άλλη πηγή με γνώση της έρευνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η γαλλική Le Parisien, ο Μπραχίμ Αουισάουι είχε πάνω του χαρτιά από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Ήταν μάλιστα παράνομος μετανάστης από τη στιγμή που πέρασε στην Ευρώπη, μέσω της Ιταλίας.

Έφτασε στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2020 και τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές. Στη συνέχεια τον υποχρέωσαν να εγκαταλείψει το ιταλικό έδαφος και αφέθηκε ελεύθερος, αναφέρει μια πηγή στο Le Parisien. Σύμφωνα με την Corriere della Serra, ο τρομοκράτης βρισκόταν στις 9 Οκτωβρίου 2020 στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου και φωτογραφήθηκε από την αστυνομία μετά από έλεγχο ταυτότητας.

Βρισκόταν στη Γαλλία από τις αρχές Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν είχε καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου στη Γαλλία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ