ΑρχικήΚόσμοςΠούτιν: «Η Ρωσία έχει μεγάλο σεβασμό για τον ουκρανικό λαό»

Πούτιν: «Η Ρωσία έχει μεγάλο σεβασμό για τον ουκρανικό λαό»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με δασκάλους η οποία μεταδόθηκε απο την τηλεόραση, ότι η Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό, παρά την κατάσταση που ο ίδιος χαρακτήρισε «τρέχουσα κατάσταση».

Αναφερόμενος στις τέσσερις ελεγχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ανακήρυξε την Παρασκευή ως έδαφος της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι αναμένει η κατάσταση εκεί «να σταθεροποιηθεί».

Οποιαδήποτε «ρωσικά αντικείμενα» στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι», αναφέρει το Κίεβο

Οποιαδήποτε «ρωσικά αντικείμενα» στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι και η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι μέρος ενός αμυντικού πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Οποιαδήποτε ρωσικά αντικείμενα σε κατεχόμενα εδάφη – (σ.σ. είναι) νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις (της Ουκρανίας)», ανέφερε με tweet του ο Ποντολιάκ.

«Οποιαδήποτε αντεπίθεση και τερματισμός της κατοχής εδαφών εμπίπτει στην έννοια του αμυντικού πολέμου. Αυτό είναι ένα απόλυτο αξίωμα τόσο για την ηγεσία της Ουκρανίας όσο και για τους συμμάχους μας», συμπλήρωσε.