Μπελάδες για τον πρίγκιπα Χάρι καθώς η πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sentebale, που ο ίδιος έχει ιδρύσει τον κατηγορεί για «εκφοβισμό και παρενόχληση σε μεγάλη κλίμακα».
Η Dr. Sophie Chandauka, επικεφαλής της Sentebale – η οποία στηρίζει παιδιά και εφήβους που ζουν με HIV και AIDS – μίλησε στον Trevor Phillips και στο Sky News, κατηγορώντας τον πρίγκιπα Χάρι ότι ενέκρινε τη δημοσιοποίηση επιζήμιων πληροφοριών χωρίς να ενημερώσει την ίδια ή την ηγεσία της οργάνωσης.
«Ο μόνος λόγος που μιλώ δημόσια είναι επειδή την Τρίτη, ο πρίγκιπας Χάρι επέτρεψε να δοθεί προς τα έξω μια επιζήμια είδηση χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση προς εμένα, τους διευθυντές των χωρών ή τον εκτελεστικό διευθυντή. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα εκφοβισμού και παρενόχλησης σε μεγάλη κλίμακα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική που χαρακτηρίστηκε ως «απελευθέρωση της μηχανής του Σάσεξ».
Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη, ο πρίγκιπας Χάρι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του επίτιμου προέδρου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sentebale.
Σε δήλωσή τους, ο Χάρι και ο Seeiso κάνουν λόγο για “ανεπανόρθωτη ρήξη στη συνεργασία” τους, τονίζοντας ότι η κατάσταση είχε καταστεί πλέον “αφόρητη και μη βιώσιμη”.
Την ίδια ώρα, το Sky News επικαλείται πηγή η οποία φέρεται να είναι «κοντά στους πρώην διαχειριστές της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sentebale», χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της Chandauka περί εκφοβισμού από τον πρίγκιπα Χάρι και τη λεγόμενη «μηχανή του Σάσεξ» εντελώς αβάσιμους.
Σε δήλωσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Chandauka δήλωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που συμπεριφέρονται σαν να είναι υπεράνω του νόμου και κακομεταχειρίζονται τους ανθρώπους, και στη συνέχεια παίζουν το χαρτί του θύματος και χρησιμοποιούν τον ίδιο τον Τύπο που περιφρονούν για να βλάψουν ανθρώπους που έχουν το θάρρος να αμφισβητήσουν τη συμπεριφορά τους.
Κάτω από το αφήγημα περί θυματοποίησης και τη μυθοπλασία που έχει κοινοποιηθεί στον Τύπο, βρίσκεται η ιστορία μιας γυναίκας που τόλμησε να ξεσπάσει για θέματα κακής διακυβέρνησης, αδύναμης διοίκησης, κατάχρησης εξουσίας, εκφοβισμού, παρενόχλησης, μισογυνισμού – και η συγκάλυψη που ακολούθησε».