Προσβλητικό δημοσίευμα από Yeni Safak: «Δένδια, τι ήπιες;»

8 mins read

Εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά και την υπογραφή στην Ουάσιγκτον της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Yeni Safak προχωρά σε προσωπική επίθεση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ. «Δένδια, τι ήπιες;» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου περιλαμβάνεται η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για το casus belli.

Yeni_Safak_Dendias.JPG

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, αρκετές εφημερίδες αλλά και μεγάλες ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας, παραποίησαν τα λεγόμενα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για το casus belli. Η περίπτωση της Yeni Safak είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Μεσόγειο και αντιμετωπίζει casus belli (αιτία πολέμου) αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Τουρκία, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τη διπλωματία και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος στην αμυντική συνεργασία που υπέγραψε με τη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «θα μας βοηθήσει στη βελτίωση της άμυνας μας, αλλά και στη βελτίωση του ΝΑΤΟ» ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν και θα πραμείνει σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα