ΑρχικήΚόσμοςΠτήση γαλλικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο - Οργή στην Άγκυρα (video)

Πτήση γαλλικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο – Οργή στην Άγκυρα (video)

Το Σάββατο πέταξαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου Ραφάλ, πάνω από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου σημειώνουν ότι τα γαλλικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Πάφο μετά από άδεια που χορηγήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν κοινές ασκήσεις των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι τα μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου.

Βίντεο με την απογείωση των αεροσκαφών ανήρτησε η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιούμοντ:

Οργή στην Τουρκία για την πτήση γαλλικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτήση των Ραφάλ προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα,  το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι «γαλλικά μαχητικά πέταξαν στην ανατολική μεσόγειο» και προσθέτει «δυο γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο ‘’Charles De Gaulle’’ το όποιο πλέει ανάμεσα στην Κρήτη και την Κύπρο αλλά και βόρεια του οικοπέδου 8 στο οποίο βρίσκεται το Γιαβούζ».

Παράλληλα, η εφημερίδα «Star» κάνει λόγο για «προβοκάτσια σε ανατολική μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν στα όρια του οικοπέδου 8 όπου το Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες του».

Τέλος, η εφημερίδα «Aksam» αναφέρει ότι  «Ανέβηκε το θερμόμετρο στην ανατολική Μεσόγειο. Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Πλησίασαν σε περιοχή που βρίσκεται το Γιαβούζ».