ΑρχικήΚόσμοςΡαγίζει καρδιές ο πατέρας της 8χρονης Έμιλι που σκότωσε η Χαμάς: «Καλύτερα...

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 8χρονης Έμιλι που σκότωσε η Χαμάς: «Καλύτερα νεκρή, παρά όμηρος»

Τραγικό τέλος είχε η 8χρονη κόρη του Τόμας Χαντ , η οποία δολοφονήθηκε το πρωί του Σαββάτου (7.10) από ενόπλους της Χαμάς στο κιμπούτς Be’eri.

Ο κ. Χαντ μίλησε στο CNN για την αδικοχαμένη κόρη του και συγκλόνισε λέγοντας: «καλύτερα νεκρή, παρά όμηρος της Χαμάς». Ο άνδρας δήλωσε ότι το κιμπούτς τους δεχόταν τα πυρά για περίπου 12 ώρες, ωστόσο για όλο αυτό το διάστημα δεν γνώριζε πού βρισκόταν η 8χρονη κόρη του γιατί είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της, κάτι που έκανε σπάνια.

«Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή. Η αντίδρασή μου ήταν: “Ευτυχώς” Είπα “ναι” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που ήξερα. Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή είδηση που θα μπορούσα να μάθω. Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο και από το θάνατο» δήλωσε ο Τόμας Χαντ.

«Δε θα είχαν φαγητό. Δεν θα είχαν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με πολλούς ανθρώπους, τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του στο CNN.