Ραγίζει καρδιές βίντεο από την Ιταλία: Αστυνομικός νταντεύει κοριτσάκι από τη Σομαλία στη Λαμπεντούζα

13 mins read

Tα πλάνα από έναν Ιταλό αστυνομικό που κρατάει στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι στο νησί της Λαμπεντούζα έχουν συγκινήσει το διαδίκτυο.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο καραμπινιέρος, βρέθηκε σε μια «αυθόρμητη κίνηση» και μια «πολύ ευγενική» στιγμή με το παιδί. Πρόκειται για μια εικόνα που έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο με τον αστυονομικό του σώματος των Καραμπινιέρι να κρατά τρυφερά στην αγκαλιά του ένα μικρό κορίτσι από τη Σομαλία στη Λαμπεντούζα, όπου έφτασαν περισσότεροι από 8.500 μετανάστες την περασμένη εβδομάδα.

Αν και οι συνομιλίες δε ακούγονται, ο άνδρας φαίνεται να κρατάει το κοριτσάκι και προσπαθεί να το καθησυχάσει, προτού το παραδώσει πίσω στη μητέρα του λίγες στιγμές αργότερα.

Η συγκινητική στιγμή στην Λαμπεντούζα

 

«Εκείνη την ημέρα, υπήρχε τεράστιο πλήθος επειδή οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιβαστούν πρώτοι στο πλοίο προς την ιταλική ενδοχώρα», λέει δήλωσε ο αστυνομικός στο γαλλικό BFMTV από τη Λαμπεντούζα.

«Αυτοσχεδίασα, είπα στη μητέρα “δώσε μου την κόρη σου και θα την πάρω μακριά από το χάος”, ήταν μια αυθόρμητη κίνηση για να την προστατεύσω», είπε ο άνδρας. «Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, δεν έκλαψε, ήταν σαν να με εμπιστευόταν, ήταν κάτι πολύ γλυκό», θυμάται.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον»

Στη συνέχεια εξήγησε στο κοριτσάκι ότι η μητέρα της θα επέστρεφε. «Έφυγαν γρήγορα γιατί έπρεπε να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και έτσι τελείωσε». Στη συνέχεια επέστρεψε για να βοηθήσει τους συναδέλφους του και έχασε από τα μάτια του το μικρό κορίτσι από τη Σομαλία.

Δεν έχει νέα για το κορίτσι ή τη μητέρα της, αλλά εξηγεί ότι όταν είδε ξανά τις εικόνες, συγκινήθηκε και χάρηκε που είχαν κάνει το γύρο του κόσμου. «Οι συνάδελφοί μου και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον», καταλήγει.

Όπως δήλωσε και μία Γαλλίδα δημοσιογράφος: «Πρόκειται για μια στιγμή ανθρωπιάς σε μια τραγική κατάσταση».

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα