Σε αργία χωρίς μισθό και παράδοση σήματος οι αστυνομικοί που δεν εμβολιάζονται στην Ιταλία

8 mins read

Όλοι οι εργαζόμενοι σε σχολεία, αστυνομία, στρατό ή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ιταλίας πρέπει να εμβολιαστούν κατά του Covid-19. Όσοι αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Αφού κατέστησε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας τον Απρίλιο, η ιταλική κυβέρνηση επέκτεινε το μέτρο σε περισσότερες ομάδες με διάταγμα που υπεγράφη στις 26 Νοεμβρίου.

Αυτό περιλαμβάνει το υγειονομικό διοικητικό προσωπικό, τους δασκάλους καθώς και το διοικητικό προσωπικό, τον στρατό, την αστυνομία και το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πρόσθετες λεπτομέρειες που δημοσιεύθηκαν σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών στις 2 Δεκεμβρίου, όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας, της έκτακτης διάσωσης και της δικαιοσύνης, οι αστυνομικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν έναντι του Covid-19.

Όποιος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και αρνηθεί να εμβολιαστεί θα αντιμετωπίσει κυρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αργία χωρίς μισθό.

Οι αστυνομικοί που αρνούνται να εμβολιαστούν θα πρέπει επίσης να παραδώσουν το σήμα, τα όπλα και τις χειροπέδες τους.

Facebook Comments