Σε συναγερμό τρομοκρατίας η Γαλλία- Αυξημένος ο κίνδυνος μιμητισμού επιθέσεων

6 mins read

Μετά το αποτρόπαιο περιστατικό νέου αποκεφαλισμού στη Νίκαια της Γαλλίας και την απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι από δράστη που φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» στην Αβινιόν, η Γαλλία τίθεται επίσημα σε συναγερμό.

Όπως ανακοίνωσε κυβερνητικό στέλεχος του Μακρόν στο γαλλικό κοινοβούλιο, αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο ο συναγερμός τρομοκρατίας (plan Vigipirate). Ο κίνδυνος μιμητισμού είναι αυξημένος καθώς τα περιστατικά μετά τον απαγχονισμό του Σαμουέλ Πατί από Τσετσένο ισλαμιστή δεν είναι μεμονωμένα. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να μεταβεί στη Νίκαια το απόγευμα. Παράλληλα, ένας πολίτης συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία μετά από επίθεση σε φρουρό στο γαλλικό προξενείο με αιχμηρό αντικείμενο.

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε ότι φέρνει σχέδιο σε επίπεδο « έκτακτης ανάγκης» για όλη την Γαλλία. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί στη Νίκαια, όπου τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν από έναν ισλαμιστή στην περιοχή της εκκλησίας της Notre-Dame.

 

Facebook Comments