ΑρχικήΚόσμοςΣκάνδαλο με τον γαμπρό του Ερντογάν - Επιχείρηση συγκάλυψης από την Άγκυρα

Σκάνδαλο με τον γαμπρό του Ερντογάν – Επιχείρηση συγκάλυψης από την Άγκυρα

Ένα σκάνδαλο όπου πρωταγωνιστεί ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο των τουρκικών ΜΜΕ.

Ο Αλμπαϊράκ κατηγορείται ότι με την οικογένειά του αγόρασαν γη σε σημείο όπου σχεδιάζεται να περάσει η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, για να ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και καταλύοντας την ελεύθερη ναυσιπλοΐα.

Όπως αναφέρει η τουρκική Deutsche Welle,  ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας απαγόρευση της διαδικτυακής πρόσβασης του κοινού σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πληροφορίες για το εν λόγω σκάνδαλο ή περιλαμβάνουν καρτούν που σατιρίζουν τον ίδιο.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημά του με αποτέλεσμα να «μπλοκαριστεί» η πρόσβαση στο αρχικό δημοσίευμα της Cumhuriyet που αποκάλυπτε το σκάνδαλο, αλλά και στα σχετικά δημοσιεύματα του περιοδικού LeMan και της αγγλόφωνης έκδοσης του bianet, που μετέδιδαν πληροφορίες από το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το bianet.org,  η Cumhuriyet αποκάλυψε με δημοσίευμα της 20ης Ιανουαρίου ότι ο γιος του Ερντογάν αγόρασε τις επίμαχες εκτάσεις το 2012, έναν χρόνο περίπου αργότερα από την ανακοίνωση του φιλόδοξου έργου από τον πεθερό του και τότε πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το κόστος της γης στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.