Στήριξη Βεστάγκερ στην πρωτοβουλία Μακρόν για την "Αναγέννηση" της Ευρώπης

8 mins read

Η κίνηση του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν να αποστείλει επιστολή στους Ευρωπαίους πολίτες έλαβε εξ αρχής θετικά σχόλια από τους οπαδούς του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί ο Γάλλος πρόεδρος ως πρόσωπο, ειδικά μετά τις τελευταίες αντιδράσεις που αντιμετώπισε στο εσωτερικό της χώρας του, δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να στηρίξουν το εγχείρημα της “Αναγέννησης”.

Ανάμεσα σε όσους καλούν στη στήριξη της εκστρατείας είναι και η Δανή πολιτικός, Μαργκρίτ Βεστάγκερ, που σήμερα είναι Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Βεστάγκερ αποτελεί μία από τις πιο μαχητικές Επιτρόπους, έχοντας επιβάλλει σημαντικά οικονομικά πρόστιμα στους κολοσσούς του διαδικτύου για φορολογικά ζητήματα.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που διεκδικούν το χρίσμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Βασικός της αντίπαλος σε αυτή την εσωτερική διαδικασία είναι ο επικεφαλής των φιλελεύθερων βουλευτών στο ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ.

Σύμφωνα με το Politico, η κα Βεστάγκερ διατηρεί καλές σχέσεις με το Γάλλο πρόεδρο, που πάγωσαν έπειτα από την απόφασή της να μην εγκρίνει τη συγχώνευση Siemens-Alstom. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι μετά από την στήριξη της καμπάνιας Μακρόν, οι σχέσεις των δύο έχουν βελτιωθεί.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα