Στο στόχαστρο της Διεθνούς Αμνηστίας ο Τραμπ μετά την απόφαση για τον ΠΟΥ

9 mins read

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να ανακοινώσει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού την αναστολή χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Διεθνής Αμνηστία, μέσω της προέδρου της, καταφέρθηκε δημοσίως εναντίον της απόφασης ζητώντας μάλιστα από το Κογκρέσο να αναλάβει ξεχωριστή δράση.

«Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να επανεξετάσει τη στάση της. Επίσης, το Κογκρέσο οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για να σταματήσει τυχόν μέτρα που θα αντιστρέφουν τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας», επεσήμανε η Ερίκα Γκεβάρα Ρόσας.

Η πρόεδρος του αμερικανικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας υπογράμμισε ότι ο Τραμπ μέσω αυτής της απόφασης προσπαθεί να καλυφθεί από την κριτική που του ασκείται πάνω στο ζήτημα της εξάπλωσης του κοροναϊού στην αμερικανική επικράτεια.

«Αυτή η κρίση μπορεί να λυθεί μόνο με συλλογική προσπάθεια. Ο COVID-19 δεν σέβεται τα σύνορα και η απόφαση του Τραμπ θα βλάψει τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και άλλες χώρες που καταπολεμούν τον ιό. Ενώ άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες δεσμεύονται για περισσότερη υποστήριξη στον ΠΟΥ, η πρόταση του προέδρου Τραμπ να μειώσει τους πόρους της σε αυτή τη στιγμή της κρίσης θα υπονομεύσει τις προσπάθειες διάσωσης ζωών», σημειώνει σε δήλωσή της και συμπληρώνει σε αρκετά αιχμηρό τόνο:

«Ο ΠΟΥ δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του εάν είναι όμηρος των ιδιοτροπιών ισχυρών κρατών».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα