Στο στόχαστρο του Charlie Hebdo ο Ερντογάν: Παρατηρεί τα οπίσθια μουσουλμάνας

10 mins read

Στο στόχαστρο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo μπαίνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε μία περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας είναι στη χειρότερη φάση τους, με σκληρές επιθέσεις εκατέρωθεν.

Το Charlie Hebdo έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter το σκίτσο το οποίο ήδη προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από Τούρκους χρήστες. Πρωταγωνιστής του εξώφυλλου του περιοδικού είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να φοράει εσώρουχα και να σηκώνει το ρούχο μιας μουσουλμάνας, η οποία κάτω από το ρούχο είναι γυμνή, και απεικονίζεται να αναφωνεί «Ωωω ο Προφήτης!». Μάλιστα, η λεζάντα του πρωτοσέλιδου γράφει «ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Στα απόκρυφά του, είναι αστείος».

Η πρώτη οργισμένη αντίδραση από την Τουρκία

Η πρώτη οργισμένη –και καθόλου ψύχραιμη αντίδραση της Άγκυρας, ήρθε από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας, Σερντάρ Καμ, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Charlie Hebdo: Είστε μπάσταρδοι. Είστε γιοί σκύλων».

Η τουρκική προεδρία, μέσω του επικεφαλής επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν, απάντησε εμμέσως με ανάρτησή του στο Τουίτερ. Ο Αλτούν κάνει λόγο για «τη φασιστική πτέρυγα της Δύσης» που μαζί με τους εκπροσώπους της «επιτίθενται ανήθικα στον πρόεδρο» της Τουρκίας. Παράλληλα προειδοποιεί ότι ο Ερντογάν «θα συνεχίσει να είναι η φωνή της παγκόσμιας συνείδησης» και ότι «η Τουρκία θα μεγαλώσει και ο φασισμός και οι φασίστες θα χάσουν».

Facebook Comments